Pakkausvinkkejä muuttamiseen MuuttoVelhot
Muuttovinkit

Viinilasien, television ja huonekasvien pakkaaminen muuttoa varten

Vaatteet on helppo pakata säkkeihin ja laatikoihin, ja huonekalut kulkeutuvat uuteen kotiin suojattuna, kunhan joku jaksaa kantaa. Mutta entä kodin erityiskäsittelyä vaativat esineet? Miten pakata helposti särkyvät viinilasit tai painava ja arvokas televisio? Entä miten vehreät huonekasvit viedään turvallisesti uuteen kotiin? Lue alta pakkausvinkkejä muuttoon!

Viinilasien pakkaaminen

Viinilasien sekä muiden lasien ja astioiden pakkaaminen on aikaa vievää, mutta vaivan arvoista, kun lasit saapuvat uuteen kotiinsa ehjänä. Pakkaa viinilasit alkuperäiseen pakkaukseen, jos se on tallella, tai hanki viinilasien pakkaamiseen niille suunniteltuja pahvilaatikoita, joissa jokaiselle lasille on oma lokeronsa. Jos kumpikaan näistä vaihtoehdoista ei ole mahdollinen – ei huolta! Voit käyttää viinilasien pakkaamiseen pakkauspaperia, kuplamuovia tai vaikka lakanoita ja liinoja. Tärkeintä on kääriä jokainen viinilasi yksitellen niin, että lasit eivät kolise toisiaan tai muuttolaatikon reunoja vasten.

Sekä lasien että muiden esineiden pakkaamisessa on tärkeä pitää huoli, että laatikkoa ei pakkaa liian täyteen tai liian painavaksi. Laatikon tulee mennä kiinni ja laatikoita pitää pystyä pinoamaan päällekkäin ilman, että niiden sisältö painuu kasaan tai vahingoittuu. Voit laittaa laatikon pohjalle esimerkiksi keittiöpyyhkeitä, pöytäliinoja tai muuta kevyempää tavaraa ja pakata päälle viinilaseja. Yhteen muuttolaatikkoon ei välttämättä kannata pinota pelkkiä astioita!

Television pakkaaminen

Kuten viinilasien kanssa, myös televisiolle turvallisin muuttolaatikko on sen alkuperäinen pakkaus. Harva kuitenkaan jaksaa säilöä ylimääräisiä laatikoita kotonaan, joten televisiolle pitää keksiä muutossa muut suojauskeinot. Television ympärille voi kääriä esimerkiksi pari kerrosta kuplamuovia ja viimeistellä tiiviin paketin kiristekalvolla. Tarve television pakkaamiselle riippuu tietysti myös siitä, minkälaisella kulkuneuvolla ja miten muutto on tarkoitus suorittaa. Mikäli muuton hoitaa muuttopalvelu, television pakkaaminen ja kuljetus on takuulla osaavissa käsissä. Jos muutat television itse, television päälle voi autossa vielä kääriä esimerkiksi huovan. Tärkeintä on tukea televisio niin, ettei se pääse kaatumaan.

Vinkki: pakkaa myös television johdot huolella. Piuhoja ja kaapeleita ei kannata sulloa sinne tänne, vaan järjestelmällinen pakkaaminen auttaa tässäkin. Pakkaa television johdot samaan paikkaan ja ota lisäksi vaikkapa kuva televisiosta ennen muuttoa asennuksen helpottamiseksi uudessa kodissa!

Huonekasvien muutto uuteen kotiin

Kauhistuttavaa, mutta totta – muutto voi pahimmillaan tappaa rakkaat huonekasvit. Ihannetilanteessa huonekasvit kulkeutuvat omassa kainalossa suoraan uudelle paikalleen, mutta ihan jokainen kasvi ei välttämättä tähän kyytiin mahdu. Keräsimme muutamia vinkkejä, jotka kannattaa huomioida huonekasvien muutossa. Etenkin kovilla pakkasilla tai kuumalla kesähelteellä huonekasvit on tärkeä saada suoraan muutettua uuteen kotiinsa ilman turhaa siirtelyä tai odottelua ulkona.

  • Pienemmät huonekasvit voi pakata muuttolaatikoihin, jotka mahtuvat esimerkiksi auton penkille.
  • Huonekasvien sijoituspaikka uudessa kodissa kannattaa suunnitella valmiiksi. Useat kasvit eivät kestä ylimääräistä siirtelyä.
  • Jos joudut muuttamaan kovalla pakkasella, pidä huoli, ettei kasvit joudu olemaan kylmässä. Suurin vaara on juuri se, että kasvit paleltuvat. Kovilla pakkasilla vain muutama minuuttikin voi olla huonekasville liikaa.
  • Kääri muuttokuormassa menevät huonekasvit huolellisesti suojamuoviin ja kerää lehdet suojamuovin sisään. Poista muovi heti, kun kasvi on saapunut uuteen kotiinsa.
  • Ennen muuttoa voit harkita kasvien leikkaamista ja karsimista, jotta ne vievät vähemmän tilaa ja ovat vähemmän alttiita vaurioille. Kastele kasvit ennen muuttopäivää, jotta ne ovat muuton koittaessa hyvinvoivia.

Ole ajoissa liikkeellä

Kuten muussakin muutossa liittyvässä, suunnittele pakkaaminen huolella etukäteen. Kun tiedostat hyvissä ajoin, että astioiden pakkaaminen vaatii aikaa, televisio tulee suojata muuttopäivänä ja huonekasvit on saatava sijoitettua nopeasti uudelle paikalle, kaikki sujuu suurella todennäköisellä sujuvasti – ja kaikki saapuu perille ehjänä.

Similar Posts